top of page
Search
  • Writer's pictureMarie Bjerre Birkholm

Bevægelse i naturen ruster os til livetBåde bevægelse og natur har en kraftfuld, positiv virkning på os alle.

Begge dele er rodfæstede lækkerbiskner for vores system. Når vi tuner ind på dem, sker der noget godt. Noget naturligt. Noget livgivende. Du kender det godt.


Test det perfekte i det virkelige liv


Ofte foregår yoga i noget nær perfekte omgivelser i et yogastudie. Varmt, roligt, stille - optimalt. Det er vildt dejligt. Men mange ruller yogamåtten sammen med en smule vemod, fordi de ved, at der går en hel uge, før de kan opleve den følelse igen. Sådan behøver det ikke være, hvis du spørger mig. Yoga eksisterer ikke kun i en yogasal med dæmpet musik, tændt stearinlys og lukkede øjne.

Den perfekte oplevelse skal tages med ud og testes i det virkelige liv. Det er jo der, yogaen skal bruges. I virkeligheden. Jeg betragter indendørs yoga som mit laboratorium, hvor jeg udvikler nye dybder. Men kun for at den kan styrke mig i virkeligheden, med alt hvad den byder af kartoffelskrælning, bølgeskvulp og nå ja, gåture i skoven. Den måde jeg håndterer livet på, er for mig den 'ægte' yoga. Den måde jeg er og bevæger mig på. Yoga er måden, hvorpå min styrke, holdning og mit fokus kommer mit liv til gavn.


Bevægelse i naturen er som at se en film i 5D


Jeg tager min yogaundervisning udenfor, så ofte jeg kan. Bevægelse føles ekstra stærkt, når den er udfordret, støttet og vækket af naturen. Med naturen som medspiller i bevægelsen, er det som at se en i film 5D. Hænderne i mosset vækker sanserne og udfordrer dig til at holde kraft for at stå fast. Vinden lokker din opmærksomhed og tilføjer en ekstra dimension til din balanceøvelse. Grene, rødder og skråt underlag på din vej hjælper dig til at øve dig i at stå stærkt – både når livet går op og ned.

Og det elsker jeg at lære videre.Yoga og gåtur i ét


Derfor har jeg udviklet YogaWalk. YogaWalk er en yogatime og skøn gåtur i ét. På opdagelsesrejsen guider jeg dig i at kombinere yogaens fordele med aktiv bevægelse i smuk natur. Undervejs på gåturen holder vi pauser og lærer simple yoga-stillinger, som alle kan lave. Efter hvert ophold lærer jeg dig at tage effekten af yogastillingen med i din gåtur, så du så at sige fortsætter yoga-stillingen gående.På den måde forankrer du yoga i dine naturlige og aktive bevægelser - også når dagens YogaWalk er slut og virkeligheden kalder. Hos mig får du derfor mulighed for at lære af naturens positive påvirkning - tage det med hjem og lade det slå rødder i din hverdag.

Yoga har nemlig – i min optik – først rigtig slået rod, når den integreres i hverdagens bevægelser.


Så kom med.


Der er YogaWalk på Østjyllands smukkeste vandreruter første weekend i hver måned i forår og efterår 2022. Hver YogaWalk sluttes af med en kop te og en økologisk snack.

41 views0 comments

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page